Mi kell ahhoz, hogy nyerjünk a lottón?

Mi kell ahhoz, hogy nyerjünk a lottón?

A lottó nyeremény legfontosabb előfeltétele az, hogy játsszunk a lottón. Természetesen növelhetjük nyerési esélyeinket azzal, ha több szelvénnyel játszunk egy időben, de ha egyáltalán nem adunk fel egyet sem, biztosan nem nyerhetünk.

Milyen módszerek vannak a lottónyereményre?

Vannak, akik abban hisznek, hogy hétről-hétre azonos számokkal kell játszani a biztos nyeremény érdekében. A számokat családtagok születési dátumai, vagy szokásos szerencseszámok alkotják. Ez nem nevezhető biztos módszernek, itt valóban csak szerencsénken múlik az, hogy nyerünk-e valamit.

Vannak, akik a közösségi lottóban hisznek. Régebben főleg munkahelyeken fordult elő, hogy a kollégák közösen vásároltak szelvényeket, így növelve nyerési esélyüket és egyben csökkentve is a rájuk jutó nyeremény összegét. Amikor igazán nagy a várható nyereményösszeg, még akár 100 részre osztva is tetemes lenne a nyeremény, mely biztosan meg tudná változtatni a munkatársak életét. Bár nem irigylem azt a főnököt, akinek egy napon 100 embere is felmond a hatalmas lottónyeremény miatt.

Ma már internetes oldalak is létrejöttek a közös lottózás jegyében. Itt a játékosok egyáltalán nem ismerik egymást, így szerződésen keresztül garantálják a résztvevőknek, hogy a nyereményekből rájuk jutó részt valóban meg is fogják kapni. Általában nem az általuk megadott számokkal, hanem számítógépes programok segítségével meghatározott, különböző kombinációk segítségével vesznek részt a lottó játékokban és a betett pénzösszeg arányában részesülnek a nyereményekből.

Minden lottónál azonos a nyeremény esélye?

Nyerési esélyünket azzal is növelhetjük a lottóban, hogy nem a legrégebbi játékot, az ötöslottót játsszuk, hanem valamelyik modernebb verzióját. A hatoslottóban 45-ből 6-ot, a skandináv lottóban 35-ből hetet kell eltalálnunk a főnyereményhez. Első ránézésre nem egyértelmű, hogy kedvezőbbek a nyerési esélyek, hiszen nem csak a választható golyók száma nő, de ezzel egyidejűleg több számot is kell eltalálnunk ahhoz, hogy milliomosok lehessünk. Mégis több az esélyünk, a hivatalos nyerési esélyek az ötöslottó telitalálat esetén 1 : 44 millió, a hatoslottónál 1 : 8 millió, a skandiban pedig 1:3 millió. Ezeket összevetve látható, hogy lényegesen nagyobb esélyünk van arra, hogy a skandináv lottóban telitalálatot érjünk el, minthogy telitalálatunk legyen az ötösön.

A hazai lottójátékokon túl ráadásul résztvehetünk a más országok által szervezett lottójátékokban is. Általában online juthatunk hozzá a szelvényekhez, melyekkel a világ bármely pontján játszhatunk, résztvehetünk a népszerű EuroJackpot, EuroMillions, Mega Millions, Powerball és még számtalan, nemzeti lottójátékban. Ezek várható főnyereményei gyakran sokszorosát jelentik a magyar főnyereményeknek, így még többen együtt játszva is több esélyünk lehet a milliomossá válásra.

Már csak el kell képzelnünk, amint átvesszük millióinkat, majd el is költhetjük fejünkben a hatalmas nyereményösszeget. Ha hihetünk a guruknak, a vonzás törvénye alapján ezzel meg is rendeltük magunknak a főnyereményt, így várhatóan hamarosan valóra is válik és ténylegesen azon kell törjük a fejünket, hogy mit is vegyünk belőle.