Praktikus ötletek bútorszállításhoz, költöztetéshez

Praktikus ötletek bútorszállításhoz, költöztetéshez

Az egyik régi barátunk végre megvette élete első saját lakását, és így elköltözhetett az albérletéből egy olyan helyre, ahol ő maga rendezheti be a szobákat olyan bútorokkal, ami neki tetszik. Mivel jó ismerősök vagyunk, és ő is sokszor segített már nekünk, megígértük, hogy pár napot rászánunk, és segítünk az átköltözésben. Arról már korábban írtunk, hogy mit érdemes megfontolni budapesti költözés esetén, jöjjön néhány további ötlet költözéshez.

Sajnos elég régóta lakott már albérletben, és ebből adódóan nagyon sok holmit halmozott fel. Mivel a lakást bútorozottan bérelte, ami nagyon sok helyet elfoglalt, nem sok saját bútort tudott betenni, de így is akadt: egy hatalmas íróasztal, forgószék, egy-két kisebb összerakható polcos és fiókos szekrény. Ezek összességében nem sok helyet foglalnak, főleg nem szétszerelve, ezért vacilláltunk aközött, hogy tehertaxit hívjunk, vagy keressünk a neten költöztető cégeket, és amelyik olcsóbb költöztetést vállal Budapesten, azt a költöztetőt választjuk. A költöztetés Budapesten szerencsére jóval olcsóbb, mint külföldre, és szerencse, hogy végül nem ment ki Angliába, ahogy tervezte.

Először szelektáljuk ki, ami nem kell

A költöztetést lomtalanítással kezdtük, mivel a sok dolognak, amit felhalmozott, a fele sem kellett volna, de ahogy mondani szokták, olyan jól belakta az albérletet, hogy a szekrények mélyéről még a csontvázat is elő kellett kaparni. Nekifogtunk hát kiválogatni a holmijait. Az összegyűjtött újságokat kidobáltuk a szelektív gyűjtőbe. A ruháit, amiket amúgy sem szívesen hordott, kiválogatta ő. Ami jó állapotban volt, azt odaadományoztuk. Ami meg már elég szakadt volt, az ment az utcára, mert szerencsére épp akkor volt lomtalanítás Budapestnek abban a kerületében, ahol lakott. Kiválogattuk az éléskamrában lévő fűszereket, lisztet, stb., hátha már lejárt, bekukacosodott, mert élőállat szállítást nem vállaltunk… Szerencsére már előre készült a költözésre, így az utóbbi időben vásárolni sem ment el, hanem a felhalmozott élelmiszer készletet fogyasztotta, hogy minél kevesebb cuccot kelljen átvinni.

Csomagolási ötletek költöztetéshez, bútorszállításhoz

Szereztünk költöztető dobozokat, amikbe szépen össze tudtuk pakolni a nagyja holmit: könyveket, konyhai eszközöket, törékeny díszeket. Ez utóbbiakat a korábban kiválogatott újságpapírokba gondosan, egyesével becsomagoltuk, nehogy összetörjenek, sérüljenek szállítás közben. Az ágyneműket zsákokba raktuk, a ruhákat pedig sporttáskákba. Nagy munkát jelentett a hivatalos dokumentumok, levelek, szerződések, papírok kiválogatása. De olyan jól sikerült, hogy az is belefért egy kisebb dobozba. A kidobandó hivatalos papírokat pedig bevittük, és ledaráltuk a munkahelyen, hogy ne a kukába dobjuk ki, nehogy kára származzon belőle.

A bútorszállítás a költöztetés legkönnyebb része

Az összeszerelhető bútoroknak megtartotta az eredeti dobozát, így azokat elővarázsoltunk a szekrények mélyéről, tetejéről, innen-onnan, ahová eldugta, és szereztünk szerszámokat a szétszereléshez. Nem volt velük gond, könnyedén szét lehetett szedni, és a dobozukba visszapakolni őket. Az összeszerelési útmutatók is meg voltak a dobozukban, így bármikor könnyen újra össze lehet szerelni őket.

Mivel a nagy szelektálás, pakolás közben meg is feledkeztünk a költöztetők kiválasztásáról, és már nem volt sok idő a főbérlővel leegyeztetett kiköltözési határidőig, kerestünk egy olyat, aki azonnali költöztetést vállalt. Igyekeztünk aszerint is szelektálni, hogy a bútorszállítást olcsón vállalják, továbbá az is szempont volt, hogy pakoló emberek is legyenek, így a bútorok, dobozok elszállításával nem volt gondunk. Még jó, hogy zongora szállítást nem kellett kérni.