Bútorszállítás budapesten, költözés a régi lakásból egy újba

Bútorszállítás budapesten, költözés a régi lakásból egy újba

Képzeljük el, hogy a hónap végéig ki kell költöznünk a régi lakásunkból, hogy az újat birtokba vehessük. Elsőre olyan egyszerűnek tűnik ez a gondolat…

De csak amíg végig nem gondoljuk, hogy mennyi mindennek kell is majd egyszerre helyváltoztató mozgást végeznie!

A költözés a civilizáció velejárója.

Mióta kibújtunk a barlangból, ragaszkodunk a tárgyainkhoz, amikhez emlékek kötődnek, vagy más megfontolásból nélkülözhetetlenek a számunkra. De hogyan vigyük át a dédi zongoráját és a nagynénitől ajándékba kapott kristálypohár készletet anélkül, hogy megviselné őket a költözködés?

Az apróbb tárgyakkal még elboldogul az ember...

De mire lepakoljuk a könyvespolcot, amivel egyből megtelítünk öt-hat öblös dobozt, darabonként átlagosan 25-30 kilós „pehelysúllyal”, nehezen tudjuk elképzelni, hogy mindezeken túl az ágymatrac, meg a kedvenc állólámpánk, és az úgy a szívünkhöz nőtt rokokó stílusú fotel is majd olyan könnyedén lelibben velünk a garázsig. De ha valami csoda folytán mégis sikeresen belepakoltuk volna ezeket a bútorokat a mindösszesen öt személyre tervezett kisautónkba, kizárt, hogy aznapra maradna még energiánk arra is, hogy az átköltöztetett holmikkal be is rendezzünk leendő otthonunkat.

Kérjünk inkább segítséget!

Természetesen Budapestnek az egyik kerületéből egy másikba költözni elsőre nem tűnik olyan nagy kihívásnak, hogy ezért az ember rögtön rákeressen a neten a „költöztetés Budapest” találataira. Minél olcsóbb költöztetést szeretnénk, annál valószínűbb, hogy próbáljuk azt saját magunk, önerőből megoldani. Előbb vagy utóbb azonban szembesülünk a ténnyel, hogy a pianínó, a konyhaszékek, és az ebédlőasztal akkor sem férnek be a kocsinkba, ha egymagunk le is bírnánk cipelni őket az ötödikről. Még ha netán a cipekedést a rokonok, a barátok, és a (régi jó) szomszédok jótékony segítsége révén megoldjuk, bérelve egy tehertaxit, további kérdés, hogy - az említett példánál maradva - egy páncélszekrény és egy zongora elszállításához nem érné-e meg inkább profi bútorszállítók segítségét igénybe venni?

A költöztető cégek dobozolásban jártas költöztető fiúi még a pakolás nehézségeiben is segítségünkre lehetnek. Egy profi költöztetés lezajlik egy nap alatt. A könyvekkel zsúfolt kisembernyi súlyú dobozok olyan fürgeséggel és szakértelemmel kerülnek a bútorszállító teherautó megfelelő sarkába, hogy először el sem hinnénk, egy fordulóval minden cókmókunk be fog férni a raktérbe .

A plafonról leszerelt eklektikus csillár viszont nehezen formálható könyvesdoboz alakúra. A költöztetés során azonban ennek a szállítására is fel vannak fegyverkezve a fiúk – az utcán toporogva egyszer csak azt látjuk, hogy egy ütésbiztos nejlonburokba bugyolált , semmire nem hasonlító alakú valami kerül a könyvesdobozok, a pianínó, a páncélszekrény, az állólámpa, és az elapadhatatlannak tűnő egyéb cuccaink legtetejére, ügyesen átszíjazva, hogy kicsomagolás után akkor is csillárként lóghasson tovább a plafonról, ha a költözés során menet közben hirtelen pirosra váltana a lámpa.

Tehát…

…vállalva végül a költségeit egy professzionális költöztetésnek Budapesten, még ha egy kicsit mélyebbre is kell nyúlnunk emiatt a zsebünkbe - mint amit egy magányos kivitelezés során elképzelhetőnek tartanánk -, azért azt ne feledjük, hogy alapvetően sokkal jobban járunk. Mert ha abból indulunk ki, hogy az egyik kerületből a másikba hurcolkodásunk a bútorszállítók segítsége nélkül mennyi plusz időt és energiát jelentett volna, amit így mind megspórolhattunk magunknak, máris sokkal olcsóbbnak tűnik az a költözés.